... Educatief speelgoed 6 jaar - Inspiratie en suggesties!

Er verandert veel als je kleine ineens niet meer zo klein is en de kleuterschool verlaat. Mijn middelste is nu 6 jaar en is net begonnen in groep 3. Waar tot 1 jaar geleden zijn 1000 autootjes nog favoriet waren merk ik dat hij nu zoekt naar meer uitdaging. Als het aan hem ligt vindt hij die uitdaging alleen nog maar in computerspelletjes maar als het aan mama ligt gaan we dat toch anders aanpakken.  Maar wat is dan wel het beste educatief speelgoed 6 jaar?

Play is the highest form of resource

Leerzaam speelgoed voor een kind van 6 jaarNu ben ik vast net als jij en zijn mijn dagen ook zo om. Werk, kinderen, man, familie en vrienden vragen aandacht die je ze ook wilt geven maar ook ik zit weleens uitgeblust op de bank en ben ik blij dat mijn zoontje even een spelletjes speelt op zijn DS of op mijn telefoon. Terwijl ik hier soms ook op kan schelden is het ook vaak makkelijk. Daarbij komt dat stemmetje in mijn hoofd die vind dat ik hem als moeder ook moet stimuleren om andere dingen te doen. Mijn goede voornemen is echter om meer met hem samen te spelen.

Waar dit voorheen dus voornamelijk met auto’s was (En geloof me, ik heb heel veel geleerd over auto’s over de jaren….), merk ik dus nu dat hij op zoek is naar iets waar hij over na moet denken. Dit kan iets simpels zijn als een kaartspelletje maar ook ‘doeboeken’ doen het goed. Maar wat ik ook zie is dat hij het langer volhoudt als we het samen doen en ik hem ‘help’ dan dat ik het hem alleen laat doen. Dus hier moet ik, uitgeblust, of niet toch wat meer tijd voor vrijmaken. Om jouw alvast wat uitzoekwerk te besparen heb ik onze favorieten in deze top 3 gezet.

Top 3 educatief speelgoed 6 jaar!

Smart Games IQ-Fit 

vanaf €10,99

Educatief speelgoed 6 jaarVorig jaar bij de kleuters maakte ik ’s ochtends bij de startopdracht kennis met de IQ spelletjes van Smartgames. Ieder kindje had er 1 en de moeders moesten helpen. Ik kan je vertellen dat dit voor iedere moeder nog aardig lastig was maar mijn interesse was meteen gewekt. Deze puzzels zijn echter hersenkrakers en je hebt ze voor alle leeftijden. In het boekje staan de puzzels die je moet oplossen en die gaan van simpel naar gevorderd. Een leuke uitdaging en goed voor het inzicht! Stiekem doen wij ze ’s avonds ook op de bank….

 

Electro Basisschool groep 3&4

In dit leerspel kom je veel schoolthema’s van groep 3 en 4 tegen, zoals taal, rekenen, de natuur en Engels. Raak met de punt van de pen het antwoord aan. Als het antwoord goed is, hoor je een muziekje en gaat het lampje branden.  Mijn dochter vindt Electro ook heel interessant met als gevolg dat ze graag mee wild doen. Uiteraard begreep ze het niet goed:  Dochter gefrustreerd en broer boos want het is zijn speelgoed.  Voor haar heb ik na even zoeken de nijntje electro gevonden die perfect is afgesteld op haar leeftijd. Nu zijn ze allebei blij! Vanaf €11,99

 

Wildlife Kwartet 

Dit weetjes kwartet is niet alleen een leuk spel, het is ook nog erg leerzaam. Je hebt verschillende versies en wij hebben er inmiddels al twee thuis. Naast kwartet staan er weetje op. Leuk om te vertellen maar ook om de eerste leeswoordjes mee te oefenen. Vanaf € 6,99

 

Op zoek naar leerzaam speelgoed voor een kind van 6 jaar of een andere leeftijd? Zoek dan verder op mijn website. Ben je op zoek naar ander speelgoed kijk dan eens bij onze Top10 beste speelgoed

 

Write A Comment