... Beste speelgoed voor 4 jarige kleuter. Wat is leuk voor welke leeftijd?

Beste speelgoed voor 4 jarige

De overgang van peuter naar kleuter vind plaats rond de 3 tot 4 jaar. Elke dag kan je je verbazen hoe ‘groot’ ze al zijn geworden en wat hij of zij inmiddels allemaal kan. Ik weet zelf dat ik dit een erg leuke leeftijd vind. Je kleine is echt ‘baby’ af en je ziet dat ze elke dag een stap dichterbij de kleuterschool komen.  De hand- en vingermotoriek verbetert steeds meer. Wat is dan het beste speelgoed voor 4 jarige?

Doordat ze dus steeds beter worden met hun fijne motoriek zijn ze toe aan wat kleiner speelgoed of speelgoed wat deze motoriek verder stimuleert. Ondanks dat de meeste wel voorbij de fase zijn dat ze alles in hun mond stoppen blijft het natuurlijk opletten geblazen! De fantasie van je kleuter ontwikkelt zich ook steeds meer. Hij kan steeds meer alleen spelen en ook fantasie spellen komen steeds vaker voorbij.

Ideeën speelgoed voor 4 jarige

Met deze leeftijd kun je veel kanten op. Je kunt het speelgoed wat ze gewend zijn aanpassen op hun leeftijd maar je kunt ook voor nieuwe dingen kiezen om ze nog verder te stimuleren. Om je op weg te helpen heb ik een lijstje gemaakt van speelgoed voor een kleuter wat zeker in de smaak zal vallen, zowel voor je eigen kindje of als cadeau voor een kleuter.

  • Groot speelgoed, zoals een poppenhuis, kasteel, keuken of een autogarage. De fijne motoriek kan worden gebruikt voor de kleinere onderdelen.
  • Stimuleer spel en fantasie met verkleed kleren. Zowel voor jongens als meiden is tegenwoordig een groot assortiment online of in winkels verkrijgbaar.
  • Kleinere poppetjes, auto’s of diertjes waarmee ze zelf een spel kunnen uitdenken.
  • Knutselmaterialen zoals stempels, vingerverf, klei of knip en plak spullen
  • De eerste gezelschapsspellen kunnen worden geïntroduceerd. Memory, kwartet en domino zijn leuke spellen om mee te beginnen.
  • Puzzels van 20 tot 60 stukken
  • Voorleesboeken eventueel met audio of liedjes
  • Speelgoed voor buiten is ook altijd een succes voor weinig heb je al een zandbak en zand. Geen ruimte voor een zandbak dan kun je ook speelzand kopen gemaakt voor binnengebruik.

Ben je op zoek naar speelgoed voor meerdere leeftijden? Kijk dan eens bij mijn top 10 beste speelgoed!

 

Write A Comment