... Beste baby speelgoed van 1 jaar. Onze top 3 vind je hier!

Beste baby speelgoed voor 1 jaar

Wat een mijlpaal, je baby is 1 jaar! En tegelijkertijd dus eigenlijk geen baby meer…. Je baby heet nu officieel een dreumes. De activiteiten van je baby zullen de komende tijd veel veranderen. Je kindje zal binnenkort gaan lopen en zal in ieder geval lekker veel gaan bewegen! Maar ook de ontwikkeling op het gebied van spelen zal veranderen. Wat is dan het beste speelgoed voor een baby van 1 jaar (of dreumes…)

Ineens kan een kindje van 1 jaar veel meer dan hiervoor. Als je kleine hier nog niet al mee bezig is dan kun je de volgende dingen verwachten de komende tijd. Je kleine zal gaan loslopen, blokjes stapelen, kleine opdrachtjes begrijpen, met een bal gooien en plaatjes herkennen en benoemen. Een superleuke nieuwe tijd dus waarbij jij je kleine mini -you kunt helpen dit nog sneller onder de knie te krijgen dmv van speelgoed!

Waarom baby speelgoed voor 1 jaar?

Speelgoed is leuk, laten we daarmee beginnen. Je kleine herkent nu dingen en zal enthousiast worden van kleuren en geluiden. Daarbij is ontdekken nu zijn doel en speelgoed helpt daarbij, het is dus ook nog eens leerzaam. Je leert hem door nieuw speelgoed aan te bieden ook nieuwe vaardigheden. Een rammelaar of een babymobiel zal je dreumes bijvoorbeeld nu waarschijnlijk niet genoeg meer uitdagen. Tijd dus om eens te verdiepen in het beste speelgoed voor een baby van 1 jaar.

10-delige puzzel dierenbabies

 

Jawel, je kleine is toe aan z’n eerste puzzel. Het zal in het begin allemaal nog wat ongecontroleerd gaan maar na een paar keer samen oefenen zal hij begrijpen wat de bedoeling is. Ideaal speelgoed voor het stimuleren van de fijne motoriek. Zoek naar een puzzel met maximaal 10 stukjes en het liefst met knopjes zodat je kindje deze zelf goed beet kan houden.

– verkrijgbaar vanaf €8,99

(Interactieve) Knuffels

Knuffels blijven heel lang favoriet bij kinderen en dat begint al op jonge leeftijd. Een zacht vriendje waar ze mee kunnen knuffelen en spelen. Helemaal leuk zijn de interactieve knuffels. Deze zingen liedjes, spelen kleine spelletjes of vertellen zelfs verhaaltjes. Ze zijn inmiddels in verschillende merken en soorten verkrijgbaar. Onze favoriet thuis was deze waar je ook nog eens de knuffel de naam van je kindje kunt laten zeggen! Ook verkrijgbaar in de jongensvariant trouwens!

– verkrijgbaar vanaf €32,99

Badspeelgoed

Meestal is je kleine in bad doen een leuk ritueel. Om dit nog leuker te maken kun je ook het speelgoed meenemen onder de douche of in bad. Uiteraard is er niks mis met het klassieke badeendje maar inmiddels heb je veel meer leuke artikelen voor in bad zoals deze emmerset. Deze drie kleine emmers zijn voorzien van mooie kleuren en patronen. De emmers hebben een verschillende bodem: douchegaten, vallende ballen of waterraderen waardoor er elke keer iets anders gebeurd als je er water doorheen giet. 

– verkrijgbaar vanaf €16,99

Heb je zelf een goede suggestie voor baby speelgoed voor 1 jaar? Stuur me vooral je ideeën door!

Write A Comment