... Beste speelgoed vanaf 8 jaar voor meiden of jongens!

Beste speelgoed vanaf 8 jaar

Bij speelgoed van kinderen van 8 jaar ga je goed het onderscheid kunnen maken tussen meiden speelgoed en jongens speelgoed. Ondanks dat ze hiervoor ook allebei wel hun voorkeuren hadden ga je op deze leeftijd steeds meer hun voorkeuren zien. Wat het beste speelgoed vanaf 8 jaar is dus best verschillend tussen meid en jongen wat mij betreft en daarom heb ik onze ervaringen dan ook even apart gezet. 

Some days are simply meant for playing

Meiden speelgoed 8 jaar

LEGO Disney Frozen Elsa’s Magische IJspaleis

Ja lego is favoriet en zo ook bij meiden. De tijd dat dit alleen voor jongens was is allang voorbij. Dit moeten ze bij lego ook bedacht hebben en inmiddels zijn er zulke toffe lego sets te koop voor meiden. Zoals deze van Frozen. Maar ook als je meisje want minder meisjesachtig wilt zijn dan zijn er stoerdere sets verkrijgbaar die niets met prinsessen te maken hebben.

Barbie Crayola inkleurfashions – Caucasian

Barbie is klassieker die volgens mij altijd blijft! Ik heb er zelf mee gespeelt vroeger en mijn

 dochter pakte er al 1 op toen ze nog geen twee was. (die ze overigens toen nog heel lief mama noemde..) Nu heb je natuurlijk toffe barbies en sets maar deze wil ik even speciaal aandacht geven zoals mijn nichtje dit ook deed toen we haar deze gaven. Deze barbie komt namelijk is een super stoere outfit die jij als echt ‘fashion designer’ nog wel eerste zelf moet inkleuren!

 

Jongens speelgoed 8 jaar

NERF N-Strike Elite Accustrike Disruptor

speelgoed nerf 8 jarige

Niet iedere ouder zit hier op te wachten maar ik kan je vertellen dat die van mij hier heerlijk zoet mee zijn. Zowel de oudste die dit eigenlijk al een paar leuk vindt (ja inderdaad zo rond de 8 jaar) als de jongste van bijna 7 die inmiddels ook een hele collectie wilt. Je hebt ze vanaf kleine maatjes tot hele grote varianten dus voor ieder budget wat wils. Succes gegarandeerd!

Lego playsets 6-12 jaar

Lego hadden we al in huis toen hij 5 of 6 jaar was. En ondanks dat de doos je verteld dat dit kan was het voornamelijk mama die de lego in elkaar zat te bouwen en zoonlief die kwijlend toekeek tot het klaar was. Het was gewoonweg nog te moeilijk. Vanaf de leeftijd van 8 merkte ik dat hij het echt zelf ging begrijpen en bouwen aan de hand van de beschrijving. Kies daarom voor de playsets vanaf 6 jaar, de fabricant smokkelt er volgens mij altijd wat jaartjes bij maar dit hoeft niet per se te kloppen.

Of het nu gaat om speelgoed van meiden van 8 jaar of speelgoed voor jongens van 8 jaar, soms zijn er dingen ze allebei leuk vinden zoals (video)spelletjes of knutsel- en of tekenspullen.  Ook ben ik fan van de IQ spelletjes die ik al eerder beschreef in de als educatief speelgoed. Ook kwam ik laatst dit een tof concept tegen van een boekenclub voor kinderen waarbij je dus boekenpakketen kunt bestellen. Ik heb dit zelf nog niet geprobeerd maar het sprak me wel aan en leek me een goede manier om wat regelmatiger boeken in huis te krijgen!

Op zoek naar meer inspiratie voor speelgoed vanaf 8 jaar? Bekijk dan onze ultieme top 10 beste speelgoed! 

Write A Comment